web analytics

aromaterapiahieronta

Luonnolliseen hyvinvointiin. Sinulle, joka haluat herätä rosmariinin tuoksuun, kylpeä mintussa, helliä ihoasi ruusulla, kietoutua eteeristen öljyjen taikaan ennen nukahtamistasi laventelin laineisiin.

Taulu:Thomas Ralph Spence Sleeping Beauty

Aromaterapia

Ihmiset ovat osanneet eristää kasveista tuoksuvia, haihtuvia öljyjä jo vuosituhansien ajan. Ensimmäiset tiedot niiden lääkinnällisestä käytöstä ja merkityksestä ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille ovat 4000-6000 vuoden takaa. Öljyjä on käytetty lääkkeenä, kosmeettisina voiteina, tunnelman luojana sekä balsamointiaineena. Egyptiläiset kävivät “tuoksuilla” kuten me kahvilla. Kleopatra jopa parfymoi laivansa purjeet matkustaessaan tapaamaan Marcus Aureliusta. Roomalaiset kehittivät kokonaisen kylpyläkulttuurin eteerisistä öljyistä ja hieronnasta. 1600-luvulla ranskalaisten lääkärien kävelykeppien nupeissa oli pieni yrttisäiliö, jota he nuuhkivat tarttuvaa tautia sairastavan potilaan luona. Myös ruttoa vastaan hyökättiin yrteillä, joita levitettiin lämpimiin paikkoihin, jolloin eteeriset öljyt vapautuivat. Varsinainen aromaterapia kehitettiin kuitenkin vasta tällä vuosisadalla Euroopassa, kun eteeristen öljyjen lääkinnällinen hoitokäyttö aloitettiin.

Aromaterapia perustuu kukista, lehdistä, hedelmistä, kuorista, pihkasta ja juurista saataviin aromaattisiin, tuoksuviin öljyihin (460-377 eKr). Niillä aktivoidaan ihmisen kehon ja tunne-elämän tasapainoa ja harmoniaa. Koska ihminen ja kasvi ovat saman elämänenergian heijastumia, on kasveilla kyky vahvistaa ihmisen elinvoimaa sen kaikilla tasoilla; fyysisellä, henkisellä, ja tunnetasolla. Kasvin persoonallisuus, sen tuoksu ja olemus, tallennetaan eteeriseen öljyyn tislauksen yhteydessä. Eteerisessä öljyssä on myös kasvin energeettinen vaikutus tallella.

Aromaterapiahieronta

Aromaterapiahieronta on yksi aromaterapian osa, jonka tehokkuus perustuu eteeristen öljyjen hieromiseen iholle. Perusöljyyn sekoitetut eteeriset öljyt hierotaan erityisillä rauhoittavilla hierontaotteilla ihoon. Imeytyessään ihon kautta lymfakiertoon ja verenkiertoon eteeriset öljyt leviävät koko elimistöön ja tasapainottavat koko kehoa. Samaan aikaan elimistö ottaa vastaan eteerisiä öljyjä myös hengitysteiden kautta – nenän kautta keuhkoihin ja sieltä edelleen tunnekeskukseen ja koko elimistöön. Esimerkiksi Aristoteles määritteli 300-luvulla ennen ajanlaskun alkua hajuaistin yhdeksi sielun ikkunoista ja tuoksuilla onkin kyky vaikuttaa meihin aina sielua myöten. Aromaterapeuttinen tuoksu voi rauhoittaa, rentouttaa, ylentää mieltä, poistaa masennusta, mutta myös virkistää.

Ihon ja hieronnan välityksellä imeytyvät öljyt elvyttävät pintaverenkiertoa ja kiihdyttävät soluaineenvaihduntaa. Öljyillä on uskomaton kyky säädellä ja tasapainottaa mm. ihmisen ruumiinlämpöä, hengitystä, verenpainetta ja natrium-kaliumtasapainoa. Ne vilkastuttavat nestekiertoa ja aineenvaihduntaa sekä rentouttavat lihaksia. Monilla öljyillä on hormonaalinen, umpirauhasten toimintaa tasapainottava vaikutus. Lisäksi öljyt ovat antiseptisiä, joten ne pystyvät aktivoimaan kehon immuunipuolustusta

Aromaterapialla voidaan hoitaa mm. erilaisia lihassärkyjä, päänsärkyä, naistenvaivoja. Erityisen hyvin aromaterapia soveltuu stressistä (hyper-adrenaliininen tila) johtuvien vaivojen hoitoon, koska hoidon lopputuloksena on usein rauhallinen ja rentoutunut olo ja mieli. Useasti myös hoidettavan kokonaisenergian määrä lisääntyy, kun unen laatu paranee. Tasapainottavana hoitona se toimii hyvin myös sairauksia ennalta ehkäisevänä hoitona.

Hoidoissa käytetään Aromatican korkealaatuisia ja huolella valikoituja eteerisiä öljyjä, nämä ovat 100% luonnontuotteita. Puhtaat eteeriset öljyt varmistavat aromahoidon tuloksellisuuden. Eteeriset öljyt valitaan asiakkaan sen hetkisen psyykkisten ja fyysisten tarpeiden mukaan. Aromaterapeuttinen hieronta on lempeä, kosketuksen voima sovitetaan asiakkaan tuntemuksiin ja toiveisiin.

Koko vartalo / jalkaterän vyöhyketerapeuttinen hieronta
Kesto 70 min - Hinta 80,00

Ylävartalo / selkä, hartiat, niska ja käsivarret
Kesto 45 min - Hinta 50,00