web analytics

vyöhyketerapia

Kehon ja mielen tasapainoa.Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapiaa Muinais-Egyptissä. Seinämaalaus Sakkaran lääkäreiden kammiosta varhaisen seitsemännen dynastian ajalta noin vuodelta 2330 eKr. Hieroglyfeissä potilas pyytää: ”Älä satuta minua.” Lääkäri sanoo: ”Hoidan sinua niin, että ylistät vielä minua".


Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomenetelmä, jonka juuret juontuvat yli 5000 vuoden taakse Kiinaan ja Intiaan. Vyöhyketerapian lähtökohtana on ajatus, että koko kehomme heijastuu pienemmässä mittakaavassa jollekin muulle kehon osa-alueelle, kuten esim. jalkateriin kämmeniin ja korviin. Kun näitä eri osa-alueita, niin kutsuttuja vyöhykkeitä käsitellään, voidaan vaikuttaa kehossa oleviin eri kohdealueisiin. Kun jalanpohjasta käsitellään esim. munuaisenvyöhykettä, se vaikuttaa fyysisesti olemassa olevaan munuaiseen, jne. Koska jalkateristä löytyy heijaste kaikille kehomme osille, kuten esim. tukirangalle, sisäelimille, aivoille, jne. voidaan loogisesti ajatellen päätellä, että näissä elimissä ja kehon osissa olevia epätasapainon tiloja pystytään hoitamaan vyöhyketerapian avulla. 


Vyöhyketerapian tärkein vaikutuskanava on hermosto. Kehossamme on myös, meridiaaneja, energiakanavia, sekä niillä sijaitsevia akupisteitä, joiden kautta vyöhyketerapia myös toimii ja vaikuttaa. Lisäksi vyöhyketerapiastimulaatio vilkastuttaa veren- ja imunestekiertoa, sekä koko kehon aineenvaihduntaa, saaden sen poistamaan itsestään erilaisia haitallisia tekijöitä, kuona-aineita yms.

Vyöhyketerapiahieronta

Vyöhyketerapialla voidaan hoitaa ja ehkä saada apua seuraaviin ”vaivoihin” ja kehon epätasapainon tiloihin:

- Tuki-ja liikuntaelimet: esim. selkä- ja niskavaivat, hartiajännitykset, raajat: kädet ja jalat, luusto ja lihakset, iskias
- Verenkierto: esim. korkea verenpaine, yleisesti ottaen huono verenkierto esim. raajoissa
- Hormonitoiminta: esim. gynekologiset ongelmat kuten kovat kuukautiskivut, vaihdevuosivaivat, PMS-oireet
- Ruoansulatus: esim. ruoansulatusongelmat, ilmavaivat, ummetus
- Immuunipuolustus: vahvistamaan kehon vastustuskykyä, immuunipuolustusta, lymfajärjestelmää
- Keskushermosto: tasapainottaa keskushermoston toimintaa, johon kuuluvat aivot ja selkäydin esim. stressi, masennus, väsymys

Monet vyöhyketerapialla hoidettavat vaivat ovat sellaisia, että niiden hoitamisessa hoidetaan samalla koko kehoa (muitakin kuin vain sitä yhtä tiettyä vyöhykettä), sillä moni eri asia liittyy yhteen. Migreenissä tai päänsäryssä ei hoideta pelkästään pään aluetta, tai stressissä pelkästään stressipistettä. Vyöhyketerapia on hyvin kokonaisvaltainen hoitomuoto, koska se aktivoi useita kehon eri mekanismeja, niin että keho itse alkaisi hakeutua kohti tasapainon tilaa ja " hoitamaan" itseään= kohti terveyttä.

Jalkaterän vyöhyketerapiahieronta ja elinheijastinpisteiden painelu
Kesto 50 min - Hinta 53,00